Ibland behöver man hjälp med att slappna av

Idag tänkte jag prata om rehabilitering i Östersund. Det finns såklart väldigt olika former av rehabilitering, men den jag syftar på idag är inte främst fysisk, utan psykisk sådan. Att låta både kroppen och själen återhämta sig är kanske inte så självklart för alla som det borde vara. De flesta är vana vid att bara köra på, utan en tanke på att stanna upp och reflektera. Det kan lätt bli så att man i stället går in i väggen. Det är den formen av rehabilitering som jag pratar om nu, att man ska ge sig själv tid att slappna av och tagga ner. Det kan såklart handla om flera olika saker som ligger bakom; det kan till exempel vara en så ”enkel” sak som att man är beroende av något, socker till exempel, eller något värre. Då behöver man riktig hjälp, och stöttning att komma ur sitt beroende eller sitt dåliga leverne och på riktigt rehabiliteras och bli sitt bästa jag. Jag kom i kontakt med Kvärnstens Hälsa & Rehabilitering i Östersund på just detta vis. Nu blev detta ett väldigt personligt inlägg, men jag tänker att det kan vara bra någon gång då och då. Jag har i alla fall en historik av dåligt mående, både fysiskt och psykiskt och jag kände till slut att det fick vara nog. Jag kom inte vidare i mitt liv, men jag insåg att jag skulle behöva hjälp för att göra just det. I samma veva insåg jag att det definitivt inte är något att skämmas över, att söka hjälp. Detta företag hjälpte mig att hitta mig själv igen, och jag vill verkligen rekommendera dem till alla mina läsare som eventuellt känner att detta skulle vara något de behöver. Jag vill säga till er alla – det finns hjälp att få! Oavsett om dina problem är stora eller små, så behöver man ibland någon utomstående som berättar för en vad man ska göra. Hoppas ni alla får en fortsatt fin dag, och tänk på det jag har skrivit idag.