OPI -AmazON… AmazOFF

OPI - AmazON AmazOFF

OPI - AmazON AmazOFF

Först ut att visas från OPI Brazil är AmazON… AmazOFF! Det är inte bara ett nytt lack på marknaden, det är även första gången ni (förutom de som följer min privata instagram förstås) får se min nya nagelform! Ja, ni ser alltså inte i syne. Jag satt och filade ner dem en dag i mitten på januari och fick en impuls och bytte medvetet nagelform för första gången sedan… alldeles för många år. Ovant? Fult? Konstigt? Ni får gärna uttrycka er om dem i en kommentar då jag vet att det råder extremt blandade åsikter kring dessa spetsiga saker (OBS! Ni får INTE kalla dem för klor. Inte nu, inte någonsin. Tack på förhand!).

Jag har testat ett par lack ur kollektionen innan AmazON… AmazOFF, men det här är det första som inspirerar mig till ett blogginlägg. Varför? Det är så enkelt att jag älskar det. Lacket sticker visserligen inte ut vidare mycket i min samling, men det var tre tunna och extremt lättlackade lager som krävdes för att färgen skulle bli opak, och så trivs jag förstås extremt bra i den här typen av nyanser.
Om jag bara fick välja en sisådär 20 lack att ha som en slags basgarderob för naglarna så hade det här definitivt varit ett utav dem.

First to show from OPI Brazil Collection is AmazON… AmazOFF! It recently came out on the market, and that’s not the only thing that is new on the blog today. For those who are not following my personal instagram, I can only assume that my current nail shape surprised you. Maybe you’re even a bit shocked? I know I was for the first couple of days after changing my nails! As I know that there are loads of people who actually hate this kind of shape, and some that adore it, I swear that I think it’s fine to leave a comment with your honest opinion about them (you’re not allowed to call them “claws” though! Not now, not ever. Thank you in advance!).

This polish is the first out of the collection that I actually enjoyed painting my nails with. I love to both look at and wear this kind of color so I’m guessing there’s no surprise that I really, really like this lacquer? Surprisingly enough, the formula was divine and it took three thin and smooth layers of color to get it opaque. I find it superb actually! 

 

Polish provided for review.

36 Thoughts on “OPI -AmazON… AmazOFF

 1. Malinda on February 14, 2014 at 9:59 pm said:

  I think that nail shape looks good on you. It does not look good on just anyone though. My C curve is to arched to make that look good on me. I like that new OPI color!

 2. Har märkt att spetsiga naglar blivit mer och mer trendigt här på senaste, kul att testa något nytt och det tar ju inte så värst lång tid att få tillbaka sina vanliga naglar om man vill det. :) Men jag tror jag kommer hålla mig till det fyrkantiga, det känns som att spetsiga naglar skulle gå av lättare och det är aldrig kul!

  Fin färg för övrigt. Den har inte hamnat på min inköpslista än så länge men dina swatcher är alltid fina. :) Kram

  • Jag har varit så extremt dålig på att följa vad som har hänt i nagelvärlden och trender det senaste året eller så, men jag hoppas att du har rätt! Jag minns bara att jag verkligen avskydde shredders för flera år sedan när nagelformen var ny för mina ögon, men det räckte med att få se hur fruktansvärt rätt det ser ut på vissa människor för att jag plötsligt skulle ändra mig och vilja testa själv.

   Har hela tiden tänkt att jag skulle skaffa akrylnaglar och byta form just för hållbarhetens skull, men jag hade inte tålamod till det. Har märkt rätt klart och tydligt att naglarna hellre vill vara intakta i min vanliga, kantiga form, men hittills har de i alla fall hållt så pass bra att jag inte behövt kapa något.

 3. Fin färg, men nagelformen… nej, det är absolut inte min kopp te. Jag föredrar din vanliga form :-)

 4. Dina naglar är ALLTID snygga, även i den här formen. Har inte börjat testa mig igenom Brazil än, men det här är det lack som lockar mest. :-)

 5. Jag föredrar ju mer fyrkantiga naglar men jag tror tycker inte att de är fula. Oavsett är ju huvudsaken att du trivs

 6. Jag gillar lacket. Men inte nagelformen. Men det kanhända det är en vanesak som med så mycket annat. När det gått ett tag och man sett tillräckligt mycket börjar man helt plötsligt tycka det är snyggt. Så jag ska aldrig säga aldrig, och aldrig något definitivt. :)

  • Jag kände som du förut, så jag tror du har helt rätt i det du skrev. För mig krävdes det att se den här formen på någon som verkligen klädde i den (och det tog flera år).

 7. Jag är lite skeptisk till nagelformen måste jag ju säga. I början tyckte jag att stilettnaglarna var bu, men nu börjar jag vänja mig. En viss skepsis sitter dock i och det är inget jag vill ha själv men jag är inte allergisk längre. Jag är lite skeptisk till lacket också faktiskt. Tror att jag gillar Jade is the new Black mer, de är väl lite lika?

  • Jag var rädd att du inte skulle vilja titta in här mer, eftersom jag minns vad du uttryckte dig om stilettos när vi sågs! Sminkan lyckades lugna mig per telefon, och nu blir jag ännu gladare när jag läser att du börjar vänja dig. :)

   Tänkte faktiskt också på Jade is the New Black när jag tittade på det här lacket först, men faktum är att det här är teal medan JitNB faktiskt är grön. Kallt vs varmt. Kan ta en jämförelsebild på flaskorna sen om jag lyckas skaka ur de tydligaste spåren av hur det äldre lacket skiktat sig.

   • Ja just ja, det hade jag faktiskt glömt. Haha ja, jag har vant mig, men det är fortfarande ingen form jag skulle välja på mig själv. Men det är heller ingen anledning för mig att sluta läsa din utmärkta blogg så du kan känna dig lugn;)

    Ah okej. Ja en jämförelse vore kul!

    • Du, säg aldrig aldrig! Jag ogillade ju verkligen stilettos en gång i tiden jag också.. ;D

     Tur att du kommenterade igen, för jag hade glömt bort mitt förslag om jämförelsen.

 8. Jag trivs också superbra i sådana här nyanser, och det här verkar faktiskt himla fint! Jag föredrar också “fyrkantiga” naglar överlag, men tycker ändå det funkar helt okej på dina foton iaf!

 9. Jag tycker den formen var skitsnygg på dig !

 10. Jag tycker dina naglar är fantastiska hur du än har dem och jag är ju en av dem som inte har problem med spetsiga naglar, har aldrig haft det, så jag gillar! Välvårdade, balanserade naglar kan liksom aldrig bli fel. Lacket är fint och klär dig så klart väldigt bra. Det är en färg jag förstår att du älskar även om den kanske inte skriker mitt namn lika högt. Den viskar alla fall.

  • Om jag skaffar duck nails, kommer du älska dem ändå..? ;D

   Du är alltid för snäll mot mina naglar! Jag får inte till formen precis som jag vill ha dem… det är ganska frustrerande. Men jag är fortfarande nöjd som attan med mitt val av omformningen ändå, så jag ska kämpa vidare för att få dem “rätt” någon gång i framtiden.

 11. OMG! I love this nail shape in abstract, you know I’ve worn a similar shape for the past few months now, and I absolutely love it on you! It looks fierce and strong, yet elegant!
  The color is gorgeous too :)

  Yay for it all, I hope you’ll keep this shape for some time!

 12. Denna färg är jag så innerligt sugen på att äga.. En av de få som lockat mig ur kollektionen har jag för mig.

  Tycker dina naglar och framför allt hur du målar naglarna är fantastiska!

  • Då tycker jag definitivt att du ska köpa den! Kollektionen hade inte så mycket att bjuda på i min smak heller tyvärr, så jag är extra glad över att det fanns en sådan här klockren nyans helt i min smak.

   Tack. ♥

 13. Kul med ny nagelform! Jag skulle nästan vilja ha dem ännu mer spetsiga :D Som många sagt så är det ju inne med stilettos och har man en nagelform/nageltyp som klarar av det så är det bara att köra. Själv så kan jag inte, mina naglar är för svaga och behöver fyrkantformen för att bli stabila :P

  • Det vill jag också egentligen! Är mest petig med att det ska se någorlunda symmetriskt ut, så spetsigheten lär öka när längden gör detsamma. :)

   Får dock se hur praktiskt det är..

 14. Hi
  I was just wondering if you find this colour to be close enough to essie’s Go Overboard so that I should only get one of the two.
  I know this is a crelly (which I am not too fond of) and Essie’s is probably opaque. But are the shades similar?
  Thanks!
  PS your nails look fab in this shape. I love my pointy nails.

  • Thank you! ♥

   If I had to pick one over the other, I’d go for Go Overboard. AmazON was really nice to paint with, but then again I enjoy crellies quite a lot. At least when they’re made like this polish. I do however prefer the buttery formula of Go Overboard, plus that one didn’t stain one bit.
   I will try to do a quick comparison in the beginning of this upcoming week if the weather allows it, and then you can decide for yourself which one to get if not both. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation