OPI – I Saw… U Saw.. We Saw… Warsaw

OPI - I Saw U Saw We Saw Warsaw

OPI - I Saw U Saw We Saw Warsaw

Ett av lacken som jag vill ha mest ur OPIs vårkollektion Euro Centrale är just I Saw… U Saw… We Saw… Warsaw. Det jag gillar med lacket är dess färg; Mörkblått som är mörkare på nageln än i flaskan, men som aldrig lyckas se svart ut. Kanske inte en superspännande färg direkt, men jag gillar den verkligen.
Det finns två saker jag inte gillar med det också. För det första ifrågasätter jag varför de döpt det till något med “U Saw” i sig istället för “You Saw”. Hade det redan långa namnet blivit för långt om de klämt in två bokstäver till och skrivit ut det korrekt? Är det ett försök till att vara lite… hippa? Inne? Jag fattar inte riktigt den grejen, utan tycker mest att det ser fult ut. Det i sig är väl egentligen lite utav en petitess och något många säkert inte ens reflekterar över, men sen är det det här med formulan också som jag inte kom väl överens med.
Det gick ju uppenbarligen att måla med och få det snyggt på två lager, men jag upplevde lacket som tjockt och lite klistrigt samtidigt som det ville flyta ut överallt. Ungefär som att det redan hade börjat torka innan jag ens hunnit med att sprida ut lacket jämnt på nageln.

One of the polishes I wish for the most out of OPI‘s spring collection Euro Centrale is I Saw… U Saw… We Saw… Warsaw. While I don’t enjoy seeing a “U” instead of the word “You” in the name (a poor attempt to try to be hip..?), I’m fairly sure lots of people wont’t even pay attention to it. I do however think that more people than me who are used to OPI’s creme polishes will find the formula thick and a bit gluey. I didn’t get along too well with it at all to be honest, but after some frustration and a lot of muttering I was satisfied with what these two coats that can be seen in the pictures looked like.
So there are two things I didn’t like about this polish, and yet I want my own bottle of it? I love wearing dark blue polishes since I find them gorgeous, and I Saw… U Saw… We Saw… Warsaw is no exception.

Polish borrowed from alizarine.

28 Thoughts on “OPI – I Saw… U Saw.. We Saw… Warsaw

 1. Jag tycker färgen är jättefin. Själv hade jag inga problem med formulan alls, för mig var den nästan på gränsen till att vara för rinnig.

 2. Väldigt snygg mörkblå nyans. Trist att lacket redan känns tjockt.

 3. Åh, det här är en av tre färger jag också lockas mest av från Euro C.
  Jag blir också irriterad av namnet! Det är för långt också.

  Som alltid underbara foton, hur kommer det sig att du istället tog Strengthener-flaskan på bild?

  • Vilka är de andra två lacken du aspirerar att skaffa?

   Tack så mycket! Både för komplimangen och för att du påminde mig att skriva ut att jag lånat lacket. Hade inte lackflaskan tillgänglig vid fototillfälle, så NNS fick vara stand-in.

 4. Jag gillar inte heller namnet på detta, mest för att det är på tok för långt och krångligt. Men färgen är kanonsnygg!

 5. What a beautiful colour, I didn’t think I’d want this one but now I am reconsidering! I agree with you about the “U” too, I can’t stand it xx

 6. Jag tycker faktiskt att namnet är lite roligt, fast på tok för långt. Sen kan jag hålla med om att de likaväl kunde ha valt You saw. Lacket är i alla fall riktigt snyggt och ett av de jag såg mest fram emot i kollektionen, synd på formulan bara.

 7. Färgen är helt underbart fin!

  Däremot så har jag i allmänhet lite svårt för allt för långa namn på lack.

 8. Jag håller med. Alla lacken var tjocka i kollektionen. Det är synd. Hellre bygga med tunna, fina lager än använda klumpiga, tjocka lack.

 9. Du får tunna lacket helt enkelt, men synd att det inte var perfekt från början. Kan tycka att det är okej att ett lack blir tjockare efter användning och att man måste spä men inte vid ett nytt lack. Jag tycker namnet är fyndigt men att det kunnat kortats ned till “I saw..Warsaw” eller “you saw..Warsaw”, kanske båda men två olika lack, ett ljust och ett mörkt? :)

  • Ja, lacken evaporerar förstås med tiden, men är de i det här skicket redan från start tycker jag helt klart att man får klaga. Nu lånade jag visserligen bara lacket för att just fixa en manikyr, så jag slipper tänka på det tills jag skaffar det själv en vacker dag.

 10. OPIs namn är ju jämt obegripliga, de skulle väl vid det här laget överraska mer om de lyckades stava ett helt namn rätt. Färgen var jäkligt snygg faktiskt, jag blev lite sugen på detta. Försöker dock hålla igen inför Holo Glam…

  • Det är ju verkligen inte sällan som det är långsökta ordvitsar eller rätt konstiga försök till fyndighet, det går inte att förneka. Som tur är brukar jag försöka skita de flesta märkenas namn faktiskt. Så länge jag kommer ihåg vilket lack det är folk nämner, så brukar jag vara rätt nöjd.

   Holo Glam kommer du säkert älska! Jag har hittat två skönheter jag måste skaffa därifrån jag också.

 11. Dark blues ARE gorgeous! This one reminds me of China Glaze First Mate, a long-lasting love of mine. I wore it for several weeks in a row. It looks fantastic.

 12. Jag föll för detta lack så fort jag såg en promo bild för denna kollektion och jag hoppas innerligt att denna kollektion dyker upp här i Vasa där jag bor.. vi får inte alla kollektioner hit nämligen :/ Jag älskar murriga lack :) Detta lack och några till om jag minns rätt vill jag gärna ha :D
  Jo namnet är i det längsta laget och jag, precis som du, tycker att de hade kunnat lämna bort U Saw och skriva You Saw istället.. så svårt är det väl inte ;)
  Ha det bra
  Kram

 13. Det här ser ut som en färg jag skulle behöva, jag har det lite snålt med blå lack i min samling, trots att jag egentligen föredrar blått framför grönt. Jag är nog lite förvirrad.. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation