Color Club – Winter Affair

Just nu är det inte roligt alls att blogga. Lusten är helt borta, och jag hade helt ärligt kommit överens med mig själv att jag skulle strunta i allt som har med den här sidan att göra ett långt tag framöver, men nu delar jag ändå med mig av två usla bilder på Winter Affair från Color Clubs vinterkollektion. Plus en bild när jag faktiskt stämplat snöflingor ovanpå det. Åtminstone försökt stämpla dit dem.
The Nail Buff är min idol när det kommer till stämpling, och jag har förgäves försökt bli lika bra som henne. Visserligen bara i fyra seperata sittningar som inte varat så speciellt länge på grund av bristande tålamod och uselhetskänslor. Jag borde kanske inte vara så hård mot mig själv eftersom jag inte gett mig själv så mycket tid eller träning, men jag orkar verkligen inte med problemen som uppstår när jag försöker med sånt här.
Båda snöflingorna kommer från BM 319 och lacket jag använt till dem är China Glaze Passion.

Och för att skriva något om Winter Affair så tyckte jag inte om formulan alls. Har SOG:at mina naglar de senaste veckorna, och alla lack jag lackat med sedan dess har varit mer eller mindre exemplariska att måla med, men Winter Affair bråkade med mig genom att ge mig cuticle drag och medföljande kala fläckar. Det var tjockt och kändes strävt och tungt, och krävde rätt flödiga lager för att det skulle vara hanterbart för mig över huvud taget. Torktiden var däremot bra, och jag gillar hur lacket ser ut. Speciellt i skugga, där man har en chans att se guldglittret skina igenom basen.

I had decided to give blogging up for a while, but since my idol when it comes to stamping, The Nail Buff, wanted me to show some stamping of my own I can’t do much but oblige. So here are two bad pictures of Winter Affair from Color Club‘s winter collection, plus a picture where I’ve attempted to stamp snowflakes on top of it. I used China Glaze Passion for them and the patterns can be found on BM 319. 

To be honest, I truly hated the formula of Winter Affair. It was thick, dry and heavy and caused me quite a lot of grief. A couple of weeks back I started to use SOG on my nails, and all the polishes I’ve used since then have been super easy to apply. This one was just patchy and gave me bald spots. The second coat I put on was a lot more generous than the first one, and it did actually dry fast. Luckily I really like how this polish looks. Especially out of strong light sources where there’s actually a chance to see the gold glitter shine through the base.  

19 Thoughts on “Color Club – Winter Affair

 1. Åh… Det här är den enda lacket jag behöver för att min Winter Affair-kollektion ska bli komplett. Efter att alla julklappar är köpta så ska jag klicka hem det om det fortfarande finns pengar kvar på banken :)

 2. Lacket är otroligt snyggt, och dina snöflingor ser helt perfekta ut! Om du tar blogg paus så gråter jag, utan tvekan. <3

 3. Det är verkligen tråkigt när lusten för att blogga är borta… Jag hoppas att den kommer tillbaka för du visar verkligen underbara manikyrer. Jag tycker stämplingen blev verkligen jättefin!

 4. Jag tycker stämplingen också ser fantastisk ut! Är nog lätt att man själv ser obetydliga detaljer som gör att man tycker att det ser sådär ut, medan andra bara ser helheten som ser bra ut! Du får inte vara för hård mot dig själv.
  Sen är ju blogglust en annan femma.. Vintern är en sådär tid att blogga, det är mörkt och svårt att ta bilder, har man mycket att göra så blir man kanske inte mer pepp. Du kanske får ta en liten paus och ladda batterierna med ja..julmust och pepparkakor? Nått du gillar iaf :)

  • Tyvärr beror blogglusten på bristande intresse snarare än både tids- och ljusbrist. Men jag litar på att den återkommer en vacker dag. Kanske tar det 1,5 år igen, kanske 1,5 vecka. Vi får se. :)

 5. Jag tycker verkligen att det ser jättevackert ut!

  Det krävs vning för allt och du är ju på good väg. Det här är verkligen superfint!

 6. Sådärja! Sånna färger är helt underbara på dig. <3

  SOG?

  Jag letar oxå efter bra stämplings-lack att öva med. Såg bra ut juh!

  BTW Opeth ikväll, Södra Teatern. Var du där? Såg dig inte.

  • Tur, för det är ju den här typen av färger jag skulle välja om jag var tvungen att hålla mig till en typ av lack. ;D

   Soak Off Gel. Köpte grejer till det för ett tag sedan för att ha till nagellagningar, men var till slut för otålig för att vänta på sprickor, så jag körde ändå för att förstärka naglarna. Är ju trots allt extremt klumpig mellan varven, så jag tänkte att det inte kunde skada.

   Passion var bra till stämpling, tror jag. Bästa jag testat hittills iaf, även om det inte säger så mycket.

   Var tyvärr inte där. Har sett dem fyra gånger förut, men det är fan snart tio år sedan sist…? :( Hoppas det var bra i alla fall!

 7. Vad är SOG? Och vad är det för fel på flingorna?

  • Soak Off Gel. Jag skrev det i ett mail också. Om jag inte glömde bort det med förstås.. man vet aldrig med mig nu för tiden.

   Och flingorna är ojämna. Utdragna och skeva, och utan hela mönstret. Fick inte stämpeln att plocka upp hela flingorna från plattan en enda gång.

 8. Förlåt, glömde säga att dina bilder är underbara. Jag vågar nog inte visa mina… Lacket är så himla vackert. Jag älskade färgen och längtar efter att bära det igen.

  • Klart du ska visa dina bilder! Jag är helt hundra på att dina kan visa lacket femhundra gånger bättre än mitt. Tycker knappt att mina bilder ger ens ett hum om hur lacket ser ut.

 9. Väldigt vackert lack, och dina bilder är så fina. Jag har all förståelse för att du inte har lusten att blogga är inne i en svacka själv, jag kommer sakna dina inlägg, men fortsätter att kika in regelbundet ett tu tre är du tillbaka igen <3

 10. Blir orolig. Bloggpaus? *avgrundsvråååål*

  Hoppas lusten kommer tillbaka snart för jag älskar att titta på dina bilder. Lacket ser fint ut på dig men jag går inte igång på det. Kanske avskräckte Berry and Bright mig. Finishen blev lite tråkigt på det lacket.

 11. Förstår precis hur du känner, jag är också lite bloggoff just nu. Ska försöka samla mig lite till helgen men vi får väl se. Lacket ser väldigt vackert ut och jag kan verkligen inte se något fel med dina stämplingar,

 12. Jättevackert lack, och jag tycker stämplingen ser helt perfekt ut vad jag kan se! Jag tycker mina egna stämplingsförsök har varit lite lama, men jag kan ju inte påstå att jag övat så mycket heller.

  Det är klart man behöver ta lite paus emellanåt, det finns annat här i livet än att blogga jämt och ständigt.

 13. Oh no! Har jag varit borta så länge att det kommit nya termer i lackvärlden? Vad är SOG….? *skäms lite*

  Förreten så älskar jag dina snöflingor.. jag får inte ens upp mina på stämpeln ju.

  Nu ska jag streckläsa allt jag missat det senaste halvåret! <3

 14. Ah! Fow how long will you be out blogging? Well, I hope it’s a personal choice and not something imposed by some circumstance, and that you’ll make the most of your time :)

 15. Pingback: Color Club Winter Affair | Sminkan & Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation