Essie – Skirting the Issue

Essie - Skirting the Issue

Essie - Skirting the Issue

Essie - Skirting the Issue

Skirting the Issue från Essie var ett av de absolut finaste lacken jag bar under 2013, men ändå lyckades jag glömma bort det. Eller ja, glömma är ett alldeles för snällt ord egentligen, då jag är övertygad om att jag faktiskt förträngt att ha burit det.
Helt ärligt är det den perfekta färgen för min del som jag avgudar, men formulan var helt horribel. Värsta jellyn någonsin till och med. Det första lagret började torka redan innan jag ens hade målat klart nageln och det hela blev en mycket kladdig historia. När det var dags för det andra lagret fläskade jag på med ett extremt flödigt skikt i hopp om att det skulle dölja det första lagrets imperfektioner. Det gjorde det som tur var, men trots det och den bedårande nyansen så är det här ingen flaska lack som jag sträcker mig efter igen.


While I find Skirting the Issue to be one of the hottest polishes ever, this gorgeous jelly is one of the worst polishes I ever had the pain of applying to my nails. The first coat started drying before I even finished painting the nail I was doing and it all turned in to a horrible, sticky mess. I had to almost flood my nails with a super generous second coat to try to even it all out, and thankfully it worked. 

Even though the finished result turned out fine, this is not a polish I ever want to paint with again.

19 Thoughts on “Essie – Skirting the Issue

 1. Det syns då inte på dina bilder att det var en problematisk formula. Perfekt som alltid. Skitsnygg färg. :)

 2. Färgen är ju jättefin, men jag och jelly. Nej vi är inte riktigt kompatibla.

 3. Attans. Kollade min Essie-låda men har inte just den här. Då förstår du hur mkt jag tyckte om den.

 4. åh, synd med dålig formula då det är så jävla snyggt!

 5. Så snyggt! Lite som Nails Inc Victoria va?

 6. Färgen ser verkligen perfekt ut!

 7. ÄLSKAR Skirting the Issue! Jag tyckte formulan var bra också, men det verkar jag vara rätt ensam om. :-)

 8. Det är fint men för mig är det inte ett lack som är tillräckligt fantastiskt för att jag ska vilja stå ut med formulan…

  • Det är ett perfekt lack i mina ögon, att bära alltså, men formulan gör att jag ändå inte orkar. Tycker det talar rätt tydligt för hur jobbig jag tycker formulan var.

 9. Ohhhh là là..! This is one gorgeous polish! Your pictures reflect the multichrome effect very well!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation