FingerPaints – Plum Startled

En lördag i oktober så fick jag chansen att bli bortskämd av Alizarine, och gissa om jag tog chansen? Förutom att hon var snäll nog att ersätta min förlust av Fuggen Ugly som hade gått en ond, bråd död till mötes på mitt köksklinkers så fick jag välja vad jag ville ur hennes swap-lådor (skönt att jag har slutat vilja ha ALLA lack jag ser, så jag slapp gå därifrån med alla kartonger under armarna), få titta på när hon bakade smördegsbullar åt oss och trevligt umgänge så fick jag dessutom be henne att välja ut ett lack som jag kunde byta ut manikyr med.

Efter några förslag så insåg jag att Plum Startled var det enda rätta för dagen, och jösses vad jag inte ångrar det! Formulan var visserligen tjock och kladdig och krävde tre lager för att täcka helt vilket gjorde att mina naglar både kändes och såg alldeles för tjocka ut för min smak , men förutom det så är det här lacket perfektion. Det är duokromt glitter i små, små oregelbundna flagor som skiftar mellan att se ut att vara lila och magenta.
Torktiden var visserligen långt ifrån att vara superb, men den var god nog för att inte förstöra  min syn på lackets perfekta utseende. Plus att det var först efter tre och en halv dag som jag såg något slitage över huvud taget!

 

I had a chance to get spoiled by Alizarine, so take a guess if I seized the opportunity or not? Apart from being kind enough to replace my Fuggen Ugly that met a quick death on my kitchen floor tiles, I also had the chance to clean her boxes with reject polishes for whatever reason (I’m so damn thankful I don’t feel I need ALL the polishes anymore, so I didn’t have to feel ashamed when walking out of there with all the boxes under my arms), and letting me watch her bake for me and entertaining me she also let me make her pick a polish that I could do a manicure with while being there.

After a couple of suggestions, I realized that Plum Startled was the only viable option for the day. The polish is almost perfect with the small glitter flakes that shifts between being purple and magenta. The formula was a different story though, since I found the jelly base thick and sticky. It forced me to do three coats for full coverage which made my nails look both too clumsy and thick for my liking. The drying time weren’t anywhere near superb either, but the manicure looked fresh and flawless for three and a half days, so I can’t do nothing but rave about this pretty polish.

16 Thoughts on “FingerPaints – Plum Startled

 1. Det ser jättefint ut på dig. Bilderna är som vanligt mycket vackra.

  • Jag skulle få hjälp med ett CP på det här, och trots att det gått några veckor nu har jag inte fått något i brevlådan än… Börjar bli rädd att jag måste leva utan det här lacket resten av mitt liv. :/

 2. Fint lack och väldigt vackra bilder! :D

 3. Väldigt vackra bilder på ett alldeles underbart lack. Så himla fint!

 4. Väldigt vackert lack!

 5. Det ser helt underbart ut!

 6. Å så vackert!

 7. Denne er utrolig fin både på deg og Feline!!! :D

 8. Riktigt fint, och vilka fina bilder dessutom :) Trevlig helg!

 9. Allting Top Notch här som vanligt!

 10. Låter som en trevlig dag:) Och vilket underbart lack, skitsnyggt på dina bilder!

 11. Oerhört vackert! Och vad snällt av Alizarine! :-)

 12. Formulan låter trist, men herre jösses vilket lack! Så vackert att jag kan svimma!

 13. Tack till er alla för era snälla ord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation