Deborah Lippmann – Fade to Black

Deborah Lippmann - Fade to Black

Här får ni ett livstecken i form av mitt svarta favoritlack, nämligen Fade to Black från Deborah Lippmann. Det sved lite i plånboken och i hjärnan när jag köpte ett vanligt, svart lack för 140kr, men eftersom jag började lyssna på Metallica som 8-åring kunde jag verkligen inte låta bli. Det här är alltså ett lack som jag köpt enbart på grund av namnet.

Är förstås en enorm bonus att lacket snabbt blev en favorit hos mig. Fler bilder än den ovan är faktiskt överflödiga då det inte är annat än ett superblankt (japp, ni ser det utan överlack här) lack, med en aningen tjock formula som ändå appliceras som en dröm på två lager för mig. Det torkade till och med snabbt utan överlacket, men det hade jag förstås på sen ändå för hållbarhetens skull.

Finns det något lack du köpt på grund av namnet?

Here’s some  proof of life in the form of my favourite black polish which is Fade to Black from Deborah Lippmann. It did pain me a little in both my brain and wallet to pay 140SEK for a regular, black polish, but since I started listening to Metallica when I was 8 years old I really couldn’t help myself. Yes, I did buy this one solely because of its name.

It sure is a huge bonus that Fade to Black turned into a favourite of mine though. I think one picture of it is enough for you to see that it’s really black and also super shiny (yes, this is without any top coat). The formula is a tad thick, but the two coats I put on were dreamy to apply. It even dried fast without the top coat, but of course I put it on later for the longevity of  the manicure.

Have you ever bought a polish solely because of the name?

14 Thoughts on “Deborah Lippmann – Fade to Black

 1. Japp, Dragons blood – urfult, men fint namn :-D Säkert nåt mer som jag inte minns…

  Ditt är åtminstone användbart och snyggt, det är INTE Dragons blood ;-)

 2. Riktigt snyggt!
  Jag köpte en hel kollektion från Dollish Polish för att det är ett tvprogram som jag älskar, nämligen Big Bang Theory. :-)

 3. I am glad you’re back on track :) This polish is beautiful, yet I am not a fan of “plain” blacks… I haven’t bought a polish solely because of the name (yet) but I admit I am more prone to buying one if the name is fun or means something to me :) Crazy..!

 4. Jag tycker det är så tråkigt att köpa svarta lack eftersom jag aldrig bär dem på egen hand. Men man måste (jo, faktiskt) ha ett som man kan ha som underlag till diverse andra skönheter. Jag behöver skaffa ett nytt nu eftersom mitt Jet från Scratch Nails plötsligt klumpat sig. Det här är nog lite för dyrt dock. :-)

 5. Hur har jag kunnat missa ett lack med Metallica namn?? Själv har jag ju då köpt en hög med lack med AC/DC inspirerade namn :)

 6. Jag har köpt MASSOR av lack för vad de heter. :)

 7. maria on April 12, 2013 at 6:05 pm said:

  Japp. Lincoln Park After Dark från OPI. Ett av mina favoritband (linkin park) är döpt efter det området:)

 8. Jo visst har det slunkit med ett och annat lack för namnets skull. Grays Anatomy tex;)

  Detta ser ut som en konkurrenskraftig svart kandidat.

 9. Det ser tokvackert ut! Hmm, ja det finns dte säkert, men jag kan inte komma på nåt just nu…. Kul att höra livstecken från dig hur som helst:)

 10. Jag köpte det här efter att du rekommenderat det och jag tycker det är värt pengarna. Det är ett bra lack och otroligt lättlackat.

  Ja, jag har köpt massor av lack för namnen. Soft Kitty till exempel. Som jag sedan gav bort. Finns nog många, många fler men jag kommer inte på något nu.

  Härligt att se dina naglar igen. Saknar dig så det gör ont.

 11. Riktigt snyggt! :) Vilken otrolig glans :D

 12. Vad kul att ni också faller för namn, och att det här verkade gå hem hos er! :)

 13. Svart är alltid snyggt! Och självklart händer att lack inköpes i första hand pga namnet.. Jag klickade nyss hem Dark Horse från Cirque t ex, och det råkar vara namnet på ett av mina favoritalbum av Nickelback =)

  • Du, vi är en klar minoritet som gillar svarta naglar! Många verkar tycka att det är för… harsh, eller dylikt. Eller så liknar de svarta naglar med häxnaglar. Föga smickrande tycker jag..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation