Smitten Polish – Confection

Det här är verkligen inte ett typiskt lack för mig att köpa, men jag verkar ändå ha svårt att motstå sådana här glitterlack med mjölkvita baser. Just Confection har glitter som går i blått, lila, gul, rosa och grönt och de varierar i både storlek och form.
Jag tycker att basen är aningens för tjock, men arbetar man snabbt med penseln över nageln så funkar det fint att applicera och täcker på tre lager. Spenderar man några sekunder för mycket börjar det dock kännas lite klistrigt och blir svårare att jämna ut, så därför är det någon nagel här som har två flödigare lager istället. Torktiden är det inga som helst problem med, och Confection äter inte heller överlack. Ett lager av Poshé Super-fast drying topcoat räckte gott och väl.

 

My latest crush when it comes to nail polish is definitely milky glitters. Confection might not be what anyone expects to see on my nails, at least not myself, but I quite like it! 
I found the formula a bit too thick. I’m a slow nail painter, and it turned a bit goopy after just a couple of seconds outside the bottle. It worked allright enough when I tried to be quicker about painting each nail, and that’s when it worked with three thinner coats instead of two thicker ones. 
No issues whatsoever with the drying time though, nor did this glitter eat any top coat. One layer of Poshé Super-fast drying topcoat was enough.

17 Thoughts on “Smitten Polish – Confection

 1. Supersnyggt!
  Jag bär ett liknande idag, men har inte hunnit få upp det på bloggen än. Kanske ikväll…
  Faktum är att det var det här jag ville ha när jag beställde, men det var slut så jag fick ta ett liknande istället.
  Men jag vill ha det här med!! ;)

 2. Jag har aldrig varit förtjust i den här typen av lack men du tar så fina bilder att jag blir riktigt sugen på att köpa det här. Det ser jättegulligt ut.

 3. Verkligen ett lack man blir glad av! Det är som att det är en liten fest på varje nagel. :-)

 4. Där är det ju! Inlägget jag letade efter… :D

 5. Det här var okej, det Sminkan visade var horribelt…

 6. Den här har jag gått och spanat på länge nu. Kan inte bestämma mig för om jag vill ha den tillräckligt mycket eller inte. Men fin är den!

  • Om du råkar få en plats över i en beställning någon gång så tycker jag att du borde försöka få med en flaska. Det är ett roligt och sött lack, utan att man får ont i tänderna av det.

 7. Pingback: Smitten Polish Confection | Sminkan & Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation