Orly – Androgynie

Det här mina vänner, är något jag älskar i flaskan, men som faller rätt platt när den inte har ett tjockt glaslager runt sig. Mycket av det vackra glittret som Androgynie består av sitter kvar på insidan av flaskan, och det som väl hamnar på nageln blir halvdränkt av den lite skira basen som jag uppfattar som både vattnig och seg.
På mina bilder här har jag bara lackat med två lager, och den svarta jellyn framstår som ganska rökig. Glittret består av hexagoner i olika färger som beter sig duokromt, prismatiska små, runda glitter och ännu mindre guldflingor som är oregelbundet formade.
Första gången jag lackade med det här lacket lade jag det över ett svart lack, men jag måste säga att jag tycker om det på egen hand bättre. Den knepiga formulan kändes lättare att hantera nu senast då appliceringen av Androgynie ändå gick smärtfritt. Men det är verkligen en speciell formula. Anne som bloggar på Nailtastic tycker till exempel likadant.

Jag trodde jag skulle älska Androgynie, men det gör jag inte. Jag tycker nog om det ändå då det är rätt fint, men kolla bara på potentialen i flaskan? Går inte att bli annat än besviken.

 

Alot of the glitter that Androgynie consists of is stuck in the bottle, and unfortunately I don’t find it as gorgeous on the nail as I thought I would. The formula of this polish is weird and rare since I find it both watery and a bit goopy (Anne at Nailtastic thought the same thing about the formula). It’s not really horrible though, ’cause I actually found it a lot easier to apply the second time around that I used it. When I put it on the first time I applied it over an existing black manicure, and in these pictures it’s just two coats on its own.
The glitter is hexagons in different colors that behaves as if they are duochromatic, small prismatic round glitters and even smaller gold flecks that are irregularly shaped.  Gorgeous in the bottle, falling a bit flat on the nails.

23 Thoughts on “Orly – Androgynie

 1. Tråkigt när det blir så. Med lack man tror ska vara duokroma i affären utifrån flaskan är det vanligt.

 2. Synd att det inte blir så blingigt som i flaskan, men jag tycker det ser snyggt ut ändå när det är lite mer “diskret”, eller hur man ska beskriva det.

  • Det är platt i jämförelse med vad det skulle kunna ha varit, men det är ändå inte helt platt. Det är fint med diskretare glitter ibland, och det här hör definitivt till den kategorin. Ett mellanlack enligt mig helt enkelt.

 3. Det är ju inte ett dåligt lack, om man bortser från den knepiga formulan, men precis som du skriver så har det potential att vara så mycket bättre!

 4. Definitivt ett mellanlack men på dina bilder ser det ju fint ut ändå. Jag vet inte, jag blir ofta besviken på den här typen av glitter. Det påminner ju om ChG 50 Speciality Colors eller vad de nu hette och av dem är det inte många jag gillar när de väl hamnar på nageln.

  • Jag blir ofta besviken på i princip all typ av glitter… 50 Specialty colors gjorde verkligen ingenting för mig. Atlantis är ju rätt fin, men fortfarande rätt överskattad i mina ögon. Det kanske säger en del..?

 5. Hm, undras vad jag kommer tycka om det här. Fick hem min flaska förra veckan. Jag gillar verkligen hur det ser ut på dina bilder och nu är jag ju förvarnad om formulan.

 6. Nä,man blir ju inte direkt sugen på att köpa lacket. Om man går inte för att det är väldigt diskret kanske det inte gör nånting men annars så..

 7. Om man går in för att…*

 8. Väldigt stor skillnad från flaska till nagel. Det som hade kunnat bli så bra ser lite dassigt ut på nageln :/

 9. Visst är det urtjusigt i flaskan, men inte fy skam på naglarna heller! Tyckte det var riktigt läckert faktiskt :) Trist att formulan låter så knepig.

 10. Den där är ju såååå snygg i flaskan, men det verkar vara som att många är besvikna på den så jag har inte skaffat den även fast jag vill…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation