Butter London – The Black Knight

Jag var inte övertygad om att jag var tvungen att  skaffa The Black Knight förrän jag var hemma hos Sminkan och såg något i en av hennes lådor som lockade mig något så fruktansvärt. Jag plockade upp flaskan, tittade på den och sa “Heeeej”. Det var ett patetiskt raggningsförsök, men flaskan ignorerade mig och ville inte alls följa med mig hem. Kunde jag göra något annat än att beställa en egen flaska direkt när jag kom hem igen? Nej!

Lacket ser helt fantastiskt ut tycker jag, men helt ärligt var jag inte alls förtjust i formulan. Den var lite klistrig, och täckte inte helt och hållet på två lager. Fick lägga på två lager överlack sen också, men det var ojämnt och knottrigt bara någon timme senare i alla fall. Just då satt jag i bilen på väg ner till Stockholm för att gå på en jubileumsspelning med Katatonia, så jag kunde inte åtgärda problemet på en gång.
Men snyggt var det som sagt, och jag bar det i fyra dagar innan jag kände att det kanske var dags för något nytt. Mina naglar var inte lika sugna på att byta lack dock, för det satt verkligen som berget trots att jag försökte med tre olika metoder för att få bort det så smidigt som möjligt.

Multifärgat småglitter som ändå kommer i några olika storlekar i en svart jellybas. Det gnistrade så vackert och jag älskar det trots att formulan inte föll mig i smaken.

 

This is actually my first polish from Butter London. Not even amazing pictures of it could convince me to get it, but when I visited Sminkan and rummaged through her stash this bottle kind of jumped out a drawer and screamed my name. I picked it up and said “Heeeeelloooo” to it, as a feeble attempt to try to vow it. The bottle didn’t show any interest in me whatsoever though, but when I got back home again I hopped to my computer and bought my own bottle.

The Black Knight surely looks amazing with its black jellybase and  small multi colored glitter that come in different sizes. It’s sparkly and just.. gorgeous. I do love it even though I had several problems with it! For starters, the formula felt gluey and it was on the sheer side. I did two coats, but I’ll do three the next time I wear it. Or maybe I’ll just do layering instead now when I think about it, since it was such a pain to remove! It ate top coat and two layers of that wasn’t enough to make it smooth or glossy. I had no time to fix that though since I was in the car and on my way down to see Katatonia’s “Last Fair Day Gone Night”-gig. 

12 Thoughts on “Butter London – The Black Knight

  1. Perfect !!!! i want :/
    i wait u.

  2. Det ser jättefint ut, dina bilder är himla bra. Dock inget för mig med tanke på att det var så svårt att få bort, såna lack är jag nästan alltid för lat för att bära:)

    • Det är samma här. Lack som jag minns knepiga blir ståendes…. ofta väldigt länge. Det här är dock så fint att jag kommer offra mig när jag är redo att offra lite tid och nagelyta sen… Och tack!

  3. Det är så jäkla snyggt! Jag längtar hem så jag kan bära det igen!

  4. Ja, visst borde jag. Fan, den hade varit bra till nyår… Men, snart är jag hemma igen och jag är inte ledsen över AtU heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation