Color Club – Nomadic in Nude

Då var det dags för ett nytt försök med en nude-nyans, och detta är alltså Nomadic in Nude som kom med höstkollektionen i år. Det är en krämig off white som går lite åt det varma hållet och påminner mig en del om något keramikgods som jag inte riktigt kan placera.
Det är något som inte riktigt klickar mellan mig och den här formulan, men jag kan inte riktigt placera vad det är heller. Det kan vara så att jag finner den lite för tjock, för det krävs två halvflödiga lager för att få till ett täckande resultat. Överlack var ett måste för att jämna ut det dock, för det vägrade flyta ut så där fint såsom jag önskar att alla lack gjorde. Torktiden var inte heller någon superhöjdare, men relativt normal. Kanske hade det funkat bättre om jag hade väntat någon minut eller fem mellan de två lagren jag valde att applicera.
Som ni ser lyckades jag denta lillfingernageln, men eftersom mitt sug efter färg blev för stort orkade jag inte göra något åt det, utan bytte manikyr igen istället.

 

Time for another attempt with a nude-ish polish, and this time I’m showing you Nomadic in Nude that came out this autumn. It’s a creamy off white that has a slight warm undertone.
It’s something about the formula that I dislike, and I believe it might be that it’s a bit too thick. It takes two rather heavy coats to get it to cover completely, and a top coat was a must for me to smooth it all out since it looked like the polish would dry in ridges without it. The drying time wasn’t too great either, but I guess it was close to being avarage. Might have been better if I would have waited a minute or five between the two coats.
As you can see, I dented the pinky finger nail before it dried, but I didn’t bother to fix it since I had the urge to put some more color on the nails anyways. 

10 Thoughts on “Color Club – Nomadic in Nude

 1. Det ser verkligen ut som sån där lera man fick hålla på med på bilden… Gillar färgen, men så trist med formulan =/

 2. Jag älskade Color Club för något år sedan men de senaste åren har deras krämlack varit skumma, tycker jag. Lite tjocka i formulan, lite geléaktiga att måla med, lite svåra att få jämna. Synd för det är bra flaskor och penslar och bra pris. Skimmerlacken har ju hållit kvalitet hela tiden så man får väl satsa på dem istället.

  • Jag har ju rätt nyligen kommit på att jag verkligen gillar Color Club och deras lack, men nu när jag tänker på det så är det här nog ett av väldigt få krämlack från dem som jag har. Alla senare lack har varit just någon form av skimmer, så du har nog rätt där om att man får satsa på dem istället.

 3. Jag gillar verkligen färgen! Väldigt smickrande. Men det är något som hänt med Color Club. För 1-2 år sen var formulan nästan alltid toppen, men på senaste tiden har den blivit sämre. Tråkigt!

 4. Alltså jösses så jag älskar nyanser som dessa :) Det är något som får mitt hjärta att slå extra slag då det kommer till dessa “fulsnygga” nyanser :)
  Underbart

 5. jag känner att det bästa med bilderna är just det – bilderna.
  inget lack jag tänker lägga ned pengar på. dock letar jag efter ett lack i den nyansen, tips mottages tacksamt :)

  • Tyvärr har jag inte någon större erfarenhet alls av den här typen av superljus taupe, eller off-white eller vad man ska kalla det. Återkommer om jag kommer på något!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation