Comparison between Graphite,Number One Nemesis & Smoky Feather

I juli någon gång gjorde jag en jämförelse mellan ett väldigt populärt lack från Chanel, och då passade jag även på att jämföra ett annat lack ur samma kollektion. Nu så här lite mer än tre månader senare bestämmer jag mig alltå för att dela med mig utav den. Bättre sent än aldrig, eller..?

 I promised to do a comparison between Chanel Graphite and some similar polishes back in July, and today I’m finally posting it. Better late than never, huh?

Lacken jag har använt är alltså Jessica Smoky Feather, OPI Number One Nemesis och Chanel Graphite, och visst har de vissa likheter, men de är långt ifrån att vara dupes. Största skillnaden är att SF har mindre glassflecks och flest färger, NON har en mörkare bas och dessutom mer bronsguldiga flagor och så har Graphite en svalare ton. De två förstnämnda här kräver dessutom tre lager för full opacitet, medan Graphite bara kräver två. Ni ser dock tre lager av varje lack på bilderna i det här inlägget.

So the polishes I decided to compare are Jessica Smoky Feather, OPI Number One Nemesis and Chanel Graphite. Sure they have similarities, but they’re far from being dupes. SF has smaller flecks and most colors, NON has a darker base and more bronze toned flecks and Graphite is so much cooler. I painted three layers of all polishes since both SF and NON required it for full opacity, while Graphite only needed two.

ChG Adore and ChG Deviantly Daring comparison

Det här inlägget är mest en snabb och enkel jämförelse riktat till kära Sminkan som undrade om det var tillräcklig skillnad mellan Adore och Deviantly Daring för att äga båda. Hade jag haft Sally Hansens Chrome Aquamarine hade jag så klart tagit med den också, men det har jag tyvärr inte.

 

This is a fast and simple comparison between Adore and Deviantly Daring which are both polishes from China Glaze. 

Chanel Péridot comparisons

Det är fortfarande snack kring dupes till Chanel Péridot, och i det här inlägget har jag med fyra andra lack som går i princip samma färgskalor. Ser ni några skillnader? Vet ni vilket lack som sitter på respektive nagel? Vågar ni gissa? Jag skriver ut exakt vad jag har använt mig utav om någon dag eller så och vad jag tycker om lacken.

Edit: Som utlovat så kan jag berätta att på de två första bilderna är OPI Spotted the Lizard på pekfingret, Chanel Péridot på långfingret, Kicks Evening at Chateau Marmont på ringfingret och Ozotic 507 på lillfingret.
Färgmässigt så är StL och Péridot väldigt lika. Kanske så lika att jag inbillar mig, men jag tycker faktiskt att Péridot har en lite svalare ton och att den reflekterar lite mer ljus än StL. Dessutom var det rätt stor skillnad i att applicera dem för min del. Chanels borste var hur följsam och enkel att lacka med som helst efter att jag målat med den lite fluffiga, yviga och breda borsten från OPI.
Ser ni skilladen på penseldragen i de båda lacken? Hela den här jämförelsen föddes för att Sminkan upplevde StL mycket randigare än Péridot, och jag kan inte annat än att hålla med. Jag är däremot osäker på om det bara beror på applikationstekniken, det faktum att StL inte reflekterar lika mycket ljus och därför inte är lika förlåtande, att det är lite grövre skimmerpartiklar eller något helt annat. Kanske är det en blandning av alla ovannämnda anledningar? Och förresten så vill jag upplysa om att det räcker med två lager av Péridot på det sättet jag lackar med, medan det behövdes tre lager av Spotted the Lizard.
EaCM var också lätt att applicera för min del, men tyvärr räcker inte tre lager någonstans för att visa färgen i lacket. Den är mycket grönare och guldigare i tonen än de tidigare två lacken, och Ozotic 507 är ännu grönare och varmare. Andra skillnader är också att penseln är extremt mjuk och helt utan stuns i sig och att det knappt blir några penseldrag alls i lacket.

Egentligen så hade jag inte ens tänkt ta med Ozotic 507 som ett av de fyra lacken jag skulle jämföra, men jag fick totalt hjärnsläpp och glömde bort att jag hade Jessica Iridescent Eye när jag väl började rota i lådorna. Just därför blev det några bilder till, där jag jämförde just det lacket mot StL och Péridot.
Ännu en gång vet jag inte om min hjärna spelar mig ett spratt eftersom jag faktiskt gärna vill se skillnader mellan lacken, men jag tycker mig se att de faktiskt finns där.  Jessicas variant är mittemellan Chanel och OPI, både vad det gäller färg och penseldrag. Iridescent Eye reflekterar lite mer ljus än Spotted the Lizard, men inte riktigt lika mycket som Péridot, men i övrigt är de väldigt lika. Lite, lite mer uppenbara penseldrag än det vi kan kalla för originalet, men jag tror att det enbart kan bero på att jag inte kommer lika bra överens med borsten fullt lika bra.

Summa summarum: Har man en budget som man vill eller måste anpassa sig efter så duger det lika bra med ett av lacken som inte kostar 250kr per flaska. Jag kan inte kalla dem för exakta dupes, men de är extremt lika!

 

Which nail have I painted with the infamous Chanel Péridot? Do you have any guesses what other polishes I’m using in this comparison? Can you see any difference between them?I’m too tired and lazy to write about my thoughts and experience in English at the moment, but just ask and I will do it as soon as possible! You can see what polish I used on which nail just under the pictures though. Long live captions! 

From index to pinky finger: OPI Spotted the Lizard, Chanel Péridot, Kicks Evening at Chateau Marmont and Ozotic 507.

 

From index to pinky finger: OPI Spotted the Lizard, Chanel Péridot, Kicks Evening at Chateau Marmont and Ozotic 507.

– – – – —

Index to pinky finger: OPI, Spotted the Lizard, Chanel Péridot, Jessica Iridescent Eye and OPI Spotted the Lizard.

 

Index to pinky finger: OPI, Spotted the Lizard, Chanel Péridot, Jessica Iridescent Eye and OPI Spotted the Lizard.

 

From long to pinky finger: Chanel Péridot, Jessica Iridescent Eye and OPI Spotted the Lizard.

 

 

Jag passade förresten på att jämföra Chanel Graphite vid OPI Number One Nemesis och Jessica Smoky Feather i samma veva. Finns det intresse för att se de fotona också?

I also compared Chanel Graphite to OPI Number One Nemesis and Jessica Smoky Feather while I was at it. Is there any interest to see those pictures too?