Recension av leverans

Jag är väldigt medveten om att det varit en hel del Kleancolor här i bloggen på sistone. Vissa kanske tycker att det är tjatigt och tråkigt, men jag gör mitt bästa för att försöka slänga in lite andra märken också. Förklaringen till varför det är så mycket av samma märke är enkel; Jag fick ett stort paket från Beauty Joint, och på hyllan bland de otestade lacken står Kleancolor och trängs.

Av någon anledning minskade fokus och kvalité överlag extremt mycket på dessa foton sedan jag laddade upp dem. Är det något jag ogillar med WordPress så är det just bildkomprimeringen….

Orange, Red, Fuschia, Purple, Sapphire, Aqua, Green, Black, White

My Valentine, City Never Sleeps, Shooting Star, Party Fever, Black Out, Firework

Holo Yellow, Holo Chrome, Silver Spark, Sparkle Purple, Red Sparkle, Sparkling Grapes

Born to The Purple, Diamond Red, Kiss Goodbye, Midnight Seduction, Blue Satin, Winter Wonderland

Kleancolor kostar $1.75 per flaska hos Beauty Joint vilket i dagsläget är strax över 11,50kr. Frakten var mer än acceptabel, och jag tror jag betalade 480kr någonting för alla lacken jag visat här ovan inklusive frakt. Väldigt prisvärt!

Det fanns två nackdelar dock; Trots att flaskorna var väldigt väl paketerade i bubbelplast så var det ett flertal korkar som var trasiga, och jag är rätt övertygad om att de var trasiga innan de packades ner. Billigt, visst, men jag vill fortfarande ha produkter som är fräscha och hela när de kommer fram till mig.
Det andra problemet jag hade var att flera lack såg ut att ha varit testade innan jag ens öppnade dem. Lite lägre nivå på innehållet i flaskorna, korkar som var lite svårare att få upp och gängor som var alldeles nerkladdade med lack. Usch och blä. Normalt sett är jag den som klagar om något inte är rätt, men eftersom det var så billigt så orkar jag inte ta en eventuell fight med de på Beauty Joint just nu.

Sjäva lacken då? Somliga gillar jag jättemycket, medan andra är lite jobbigare att applicera pga till exempel en klistrig och äcklig formula. De doftar inte direkt rosor heller, och jag har fått en hejdundrande huvudvärk vid några glitter-manikyrtillfällen. Oftast bra torktid över lag, men vissa av metalliclacken missfärgade både naglar och fingrar.

Kommer jag köpa från Beauty Joint igen? Definitivt. Blir det fler lack från Kleancolor? Självklart!

One bottle of a Kleancolor polish costs $1.75 over at Beauty Joint. The shipping cost was more than okay, and I think it was around 480 SEK ($80) for all the polishes seen here above, shipping included. 

Two problems though; The bottles was packaged very well in bubble wrap, but a few of the bottle caps were broken, and I’m certain that they were that way before they were put down into the box that was shipped out to me. 
Second issue I had was that several polishes looked like they had been used before I even opened them up the first time. The rims were soaked with dried polish, and the caps were way too difficult to unscrew.
I’m usually one of those who always let people know if there’s a problem, but I couldn’t muster to let them know about it this time. Why? It was cheap.

And what about the polishes? Some of them are awesome, but others have quite a bad, sticky formula. All of them smell quite bad aswell, some causing a headache. Especially the glitter polishes. Drying time has mostly been more than okay, but a few of them discolored both nails and fingers quite badly.

I’m most definately going to order from Beauty Joint again, and I’m surely going to buy more from Kleancolor.

head2toe VS 8ty8

När jag skrev om de två nya kollektionerna från OPI så nämnde jag att lacken gick att beställa från 8ty8, men tji fick jag! Jag satt länge och letade på deras sida om information att de slutat skicka utanför USA eftersom jag inte längre kunde hitta drop down-listan med länder i beställningsformuläret. I ett mail till deras kundservice frågade jag hur det stod till med det, och fick jag detta till svar:
"We stop accepting orders from today for 2 weeks to clear the many orders that is still not shipped."

Jag hoppas verkligen att jag fick svar på rätt fråga och att min ibland lite yra engelska gjorde så att något missuppfattades, för det vore faktiskt illa om man inte längre kunde beställa från dem! 8ty8 har aldrig krånglat för mig förut, så jag hoppas att det kommer funka som vanligt i framtiden. Head2Toe har alltid bara varit att klicka sig fram till betalningen helt utan problem, plus att jag tycker att frakten hem faktiskt har gått snabbare. Synd bara att det ibland kan dröja lite längre med vissa kollektioner innan man kan beställa dem än från 8ty8. Och vice versa då förstås.

Nu kan jag dock berätta att head2toe faktiskt har fått in både OPI Mod– och Retro-kollektionerna för alla som inte orkar vänta längre! Och ni som redan fått hem några av lacken för att testa får jättegärna berätta hur det gick till.